De twee-wekelijkse Nieuwsbrief

Welkom bij de nieuwsbrief van The Web Bar Amsterdam. In deze editie van de nieuwsbrief hebben we nieuws over aanstaande evenementenfoto's van het afgelopen ABW 2018, een interview over Puppy-Play, de column van Jacques en stellen we twee nieuw biertjes voor. Als je de Engelse versie wil lezen klik dan hier

INTERVIEW

Voor deze nieuwsbrief interviewde we Kriszly de Hond over het aanstaande evenement a Puppies Night out @ The Web

Zou je in het kort uit kunnen leggen wat puppy-play inhoudt?
“Pupplay is een spel waarin je op een eenvoudige, speelse manier met elkaar om gaat, door de mindset van een puppy aan te nemen. Het is laagdrempelig, intiem en sociaal, zonder per definitie seksueel te zijn.

Je kunt het zo zien; het puppy play van nu is zoals je thuis met een echte hond zou spelen. Hij/zij houdt van aandacht, speelt graag spelletjes zoals fetch en zoek de bal, en als de pup goed luistert zou je hem misschien 1 of 2 trucjes kunnen leren!

Net zoals met een echte hond zul je een human pup nooit zomaar slaan, schoppen of op een andere manier pijn doen.

Een pup kan speels, soms ondeugend of eigenzinnig zijn. En misschien niet altijd even goed luisteren… Plak hier nog blaffen en snuffelen bij en je hebt de basis van Puppy-play!

Puppy-play valt net als veel andere fetishes onder de noemer BDSM.

Ik heb geleerd dat het is begonnen als een manier waar de dominante (ook wel de “Meester” of “Sir” genoemd) de onderdanige (ook wel de “slaaf” of “boy”) strafte als hij zijn opdracht niet goed uitvoerde. Of niet aan de verwachtingen van de dominante voldeed. Hierbij werd de onderdanige “vernederd” of “ gestraft” door middel van het lopen op handen en knieën, het drinken/eten uit hondenbakken of te blaffen als een hond. Dit werd “dog play” genoemd.

Na verloop van tijd begonnen de onderdanigen deze manier van vernederen of straffen eigenlijk best leuk te vinden, en is het harde BDSM spel veranderd in een liefkozend tafereel wat wij nu kennen als (human) puppy play.

De dominante wordt nu vaak de “Handler” of het “baasje” genoemd, en van vernedering of straf is er vaak geen sprake meer.”

Hoe ben jij er achter gekomen dat je puppy-play leuk vond?
“Mijn eerste aanraking met puppy-play was bij een ex-vriendje thuis. Hij doet aan bondage en had een workshop bij hem thuis georganiseerd voor wat vrienden.

Tussen de vrienden zat ook Milo. Hij kwam binnen gelopen met een grote weekendtas en een hondenkussen onder zijn arm; dit trok meteen mijn aandacht.

Naarmate de avond vorderde vertelde Milo, zittend op het hondenkussen, dat hij aan pup play deed. Hij liet ons zijn nieuw gekochte masker zien en voor ik het wist had ik hem zelf om mijn hoofd zitten!

Sinds die avond heb ik contact gehouden met Milo. Hij heeft mij van alles vertelt over pup play, over wat hij er leuk aan vond en eruit haalde, over verschillende outfits en over het vinden van andere human pups.

Milo kreeg (en heeft!) een speciale plek in mijn hart, en ik was verkocht..!”

En wat heb je daarna ondernomen?
"Ik was nog geen jaar bezig met puppy-play toen de kans zich voordeed om mee te doen aan de allereerste Mister Puppy Europe verkiezing.

Je kunt het vergelijken met een Mister Gay of Mister Leather verkiezing; een groep pups meld zich aan als kandidaat met ieder een doel voor ogen. Dit kan zijn voorlichting geven over wat pup play is, je inzetten voor een goed doel zoals het AIDS fonds, of een nieuw evenement voor pups opzetten in jou omgeving.

Vervolgens loop (kruip!) je als kandidaat door verschillende rondes, waarin je vertelt wat je leuk vind aan het zijn van een pup, maar het ook laat zien!

De pup die de meeste punten heeft gekregen aan het einde van de contest wordt gekroond als Mister Puppy Europe en mag zich gedurende een jaar de vertegenwoordiger van de pupscene in Europa noemen.

Ik had de eer verkozen te worden als de allereerste Mister Puppy Europe (februari 2015).

Tijdens en na mijn jaar heb ik mij ingezet voor onze community, heb ik een enorm netwerk opgebouwd en mensen over de hele wereld leren kennen. Waaronder mijn lieve, rubber liefhebbende vriendje Max, met wie ik al bijna drie jaar samen ben. En mijn leathermentor Sir Nick. Met wie ik de afgelopen 1,5 jaar een sterke band heb opgebouwd, waar ik onwijs trots op ben! -Kwispel-

Samen met mijn puppybroertje Milo en zijn Handler Daniël hebben we Bark&Play opgericht. Een middag eens in de twee maanden waar pups en baasje samen kunnen komen om te spelen, relaxen en andere like-minded mensen te leren kennen.

Dit was zo’n succes, dat de pupscene in Nederland snel samenkwam als één familie, en we onze eigen landelijke (en jaarlijkse) puppy wedstrijd zijn gaan organiseren: Mister Puppy Nederland."

Zijn er voorwaarden om deel te kunnen nemen aan puppy-play/zijn er voorwaarden aan puppies?
"De enige voorwaarden die er in mijn ogen zijn voor pupplay, zijn dezelfde als in ieder andere (BDSM) relatie: Heb respect voor de ander en heb respect voor jezelf. Ga niet over elkaars grenzen heen, praat veel met elkaar over de verwachtingen die je hebt en durf “nee” te zeggen als je iets te spannend vind.

Puppy play is voor mij een ontzettend bijzonder iets, waarbij allerlei doelgroepen samenkomen om te relaxen en te genieten van knuffels, actief zijn, lachen, er voor elkaar zijn en soms ook samen een hoekje in te duiken.. -Knipoog-"

Welk(e) vooroorde(e)l(en) m.b.t. puppy-play kom je vaak tegen en zou je willen weerleggen?
"Er zijn een aantal vooroordelen die ik vaak hoor.

Het verplicht moeten hebben van veel gear (een puppy outfit), is daar één van. Je hebt in principe niets nodig om pup te kunnen zijn. Wat ik wel aanraad als basis: zijn zachte knie beschermers (volleybal) en iets wat je handen beschermt (zoals vingerloze bokshandschoenen). Wij blijven mensen, en hoe je het ook went en keert, we zijn niet gemaakt om ons op onze handen en knieën voort te bewegen."

Is een pup is altijd onderdanig.
"Ook dit is een omstreden onderwerp. Ik ben zelf een pup die graag switched van rol; het ene moment lig ik kwispelend op de vloer terwijl mijn buikje geaaid wordt, en het andere moment sta ik zelf als Handler aan de andere kant van de lijn. Daarnaast kunnen pups onderling ook D/s (Dominant-submissive) verhoudingen hebben. Net als bij echte honden wordt dit door de pups vaak geuit in de rollen van Alpha, Beta en Omega.

Zoals ik hierboven al zei, puppy play brengt allerlei doelgroepen bij elkaar. Mannen, vrouwen, jong, oud, gay, straight, het maakt allemaal niet uit. 

Pup play kan en mag voor iedereen anders zijn. De een houdt ervan zich te gedragen als een jonge, speelse pup die achter een bal aan kruipt. De ander is meer “afgericht” en zal trouw bij zijn baasje blijven. Het is allemaal onderdeel van één groot spel, en iedereen mag er op zijn of haar manier een draai aan geven die voor hen prettig is.

Om af te sluiten, denk ik dat het grootste vooroordeel over pup play is dat het iets hardcore BDSM-achtigs is. Mensen denken snel aan vernedering, harde BDSM, furries of zelfs bestiality (zie HUMAN puppy play).

Hoewel elke pup zijn eigen manier van spelen heeft, is puppyplay in de basis een van de onschuldigste, luchtigste en meest accepterende groepen uit de fetish wereld."

Mocht je nu zelf nieuwsgierig zijn geworden naar puppy play, schroom dan vooral niet om langs te komen bij Puppies Night Out @Web!

Kriszly en zijn twee pups, Sada en Finn, zullen een demonstratie geven over wat pup play inhoudt. Daarnaast zal er genoeg ruimte zijn om zelf te ervaren hoe het is als pup, of is handler misschien meer jou rol?

KOMENDE EVENEMENTEN

Puppies Night Out
Zaterdag 17 maart 22.00 - 02.00 uur

Hey pups!

Zoek jij jezelf ook vaak suf, op zoek naar een geschikte plek om rond te snuffelen?

Kun je thuis je staart niet laten kwispelen of ben je op zoek naar een soortgenootje? Dan hebben we goed nieuws voor je:

Vanaf 17 maart organiseert de Web Bar in Amsterdam 1x in de twee maanden een human puppy avond, speciaal voor jou!

Met workshops, wedstrijden en playrooms.
lees hier meer details

Dragpalace Muzikale Bingo Show
Sunday Beats @ The Web
BLUF Sunday Social
1001 Nights
Dragpalace Muzikale Bingo Show
Met Rose Murphy Zaterdag 24 maart, een nieuwe avond @ The Web

Sunday(B)eat(s)
Elke zondag van 17.00 - 22.00 p.m. SundayBeats @ The Web met de beste DJ's en soep of een andere snack.

1001 Nights
Zaterdag 31 maart van 22.00 - 02.00 uur

BLUF Sunday Social
Ontmoet (andere) Nederlandse BLUF leden op hun Sunday Social. Zondag 25 maart van 17.00u

meer info en details

 

NIEUW @ The WEB

Jopen Lentebier
Bier van hoge gisting! De combinatie van korianderzaad en de hopsoorten geven dit bier een fris en fruitige smaak met een stevige citrus bittere nasmaak. 7% alcohol. € 3,70
 
Mort Subite (Blond Lambic)
Door een lambiek te combineren met twee extracten van hop voor hun smaak en hun boeket (Cascade en Target hop) is dit bijzondere bier verkregen. 5,5% alcohol. € 3,70

Terugblik @ ABW 2018

Begin deze maand veranderde The Web Bar Amsterdam in THE BEARCAVE. Het was een fantastisch weekend met verschillende hoogtepunten We willen iedereen die het mogelijk gemaakt hebben bedanken en laten we ABW 2019 nog beter maken!!!!! Klik hier om na te genieten van de foto's die tijdens dit evenement werden genomen.

ABW 2018 @ BEARCAVE
Bear Weekend Brunch 2018
Mr Bear Contestants @ The BEARCAVE
Mr Lumberjack 2018
Celebrating Mr Bear Netherlands 2018

FAMOUS LAST WORDS...

oftewel de avonturen van The Bear Cave

Wow wat een Amsterdam Bear Weekend 2018 in The Web bar ( ik bedoel de Bear Cave). Wat een geweldige mensen! Ik ben blij dat er zoveel enthousiasme voor de bearscene in Amsterdam  is .

De voorpret begon voor ons al met de versieringen met de vele teddyberen. Beren die in de kelder lagen, maar ook een teddy beer op de fiets gaf The Web een speciale Bear-sfeer. Een week waarin onze evenementen het zelfs tot een artikel in Het Parool en een nieuws-item op AT5 televisie haalde.

 

De dagelijkse wedstrijden spijkerslaan in de Lumberjack Contest 2018 bleek een hilarische uitwerking te hebben, vooral.....als er misgeslagen werd. Opvallend was het dat juist de mannen, die zeiden dat ze het niet konden, en de mannen waarvan ik niet veel verwachtte, de spijker het verst in het hout sloegen. Dagwinnaar op de Donderdag was Huub, terwijl Harry vrijdags de eer nam. Jan was de winnaar op zaterdag en Mister Leather Europe 2018 Raymond nam Zondags de dagprijs in ontvangst. Raymond was ook degene die de spijker verder dan alle andere kandidaten het houtblok injoeg.  Maar in de finale ronde was het Harry (uit Volendam)  die won en daardoor de titel Mister Lumberjack 2018 verdiende, met naast de vele prijzen ook onze felicitaties en de "eeuwige" roem verkreeg.

Ook waren we in spanning wie er dit jaar de nieuwe  Mister Bear Netherlands 2018 zou worden. In de vorige nieuwsbrief introduceerde ik al de kandidaten, die bestonden  uit de Rotterdamse Johny Verburg, de Emmense Barry Keurs en de Amsterdamse Kenan Sakalli. De uiteindelijke  winnaar die deze fel begeerde titel won was Kenan Sakalli. Wij waren blij dat we hem in The Bear Cave konden huldigen en hopen dat hij net als de vorige Mister Bear 2017 Marcel Van Doorn werkt aan een nog beter bearscene in Nederland. Als het net zo goed word als  de reacties van het publiek heb ik daar enorm vertrouwen in.

 

Dan was er nog de Professionele fotoshoot van Dhari van "D81 Photography" uit Saudi Arabië  die speciaal naar Nederland was gevlogen om mooie portretten te maken. Trots liet hij mij al een aantal van zijn geweldig mooie foto's zien. In de komende weken krijgen de Bear Cave  bezoekers deze gratis gemaild. Onze enorme dank gaat uit aan Knuffelbear Dhari, die me stiekem in mijn oor fluisterde dat hij weer een fotoshoot in The Web bar wil doen met de Leatherpride 2018. Dus heb je het nu gemist dan krijg je nog een herkansing.

Ik loop al heel wat jaartjes mee in The Web bar en heb vele veranderingen en vele decoraties gezien, maar nog nooit heb ik het zien veranderen in een Brunch restaurant Bear Cave. Tijdens de Amsterdam Bear Weekend Brunch was er een super uitgebreid buffet. Hierbij een aantal foto's om jou te laten zien wat je (eventueel) gemist heb. Het was geweldig om vrienden van de bar een keer in een andere sfeer te ontmoeten en als je het aan mij vraagt is dit zeker voor herhaling vatbaar.

Kortom wat hebben we een geweldige tijd beleefd. Daarom wil ik graag iedereen enorm bedanken voor hun inzet en ook aan de bezoekers die met elkaar voor een warme sfeer tijdens het ABW 2018 zorgde en zou ik zeggen "Op naar het volgende weekend!"

Maar voordat het zover is gaan we nog heel veel andere avonturen in The Web ( Ja ja het heet nu weer gewoon The Web ) beleven zoals de "Dragpalace Muzikale Bingoshow"  waar een grote vriendin van mij Rose Murphy in The Web langskomt met haar muziekshow. Volgens mij een aanradertje waarin je naast mooie prijzen ook fijne muziek kan winnen. Hoe dat zit moet je maar op 24 maart in de bar komen bekijken.

Groetjes en Bear Hugs van Jacques

Vind meer op onze Website
Copyright ©  2018 The Web Bar Amsterdam All rights reserved.