Welkom bij de nieuwsbrief van The Web Bar Amsterdam. In deze korte editie van de nieuwsbrief hebben we nieuws over aanstaande evenementen, nieuwe drankjes en de column van Jacques. Als je de Engelse versie wil lezen klik dan hier

KOMENDE EVENEMENTEN

Puppies Night Out
Zaterdag 23 Juni 22.00 tot 02.00 uur

Hé pups en anderen!

Heb je de laatste Puppies Night Out @ The Web gemist of was je erbij en heb je het leuk gehad dan is er dit weekend nog een kans!

Kun je thuis je staart niet laten kwispelen of ben je op zoek naar een soortgenootje?  Of ben je gewoon geïnteresseerd of nieuwsgierig dan kom je zaterdag naar het web.

Met workshops, wedstrijden en playrooms.
meer details

BLUF Sunday Social
SOA Check
SOA & HIV test “verzorgd door de GGD & The Web”. Laat je gratis en anoniem testen @ The Web Bar. Zondag 24 Juni 2018 van 18.00-21.00 u

BLUF Sunday Social
Ontmoet (andere) Nederlandse BLUF leden op hun Sunday Social. Zondag 24 Juni 2018 vanaf 17.00 u

Sunday(B)eat(s)
Elke zondag van 17.00-22.00 Sunday(B)eat(s) @ The Web met de beste DJ's en soep of een andere snack.
Zondag 24 Juni DJ Bo Monde
Zondag 1 Juli DJ Benjamin

Virtual Weekend Grooves
DJ Bassz speelt zijn en jouw favoriete tracks vanaf 20.00u Zaterdag 30 Juni en7 Juli
 

Klik hier voor de laatste updates van evenementen

 

ZOMER = CIDER

De zomer is net begonnen en daarom introduceren we een aantal nieuwe drankjes en een speciale aanbieding. De nieuwe drankjes zijn allemaal ciders en daarom hebben we vanaf nu naast Apple Bandit (Appel) en Somersby Blackberry Cider nu ook:
Bulmers Original 50cl (4,5%)
€ 6,00
Strongbow 33cl (4,5%)
€ 3,50
Stassen Cidre Brut 33cl (7,4%)
€ 3,50
Wodka & Cranberry Juice 
€ 5,00

FAMOUS LAST WORDS...

Deze keer gaan we in mijn column  "Beroemde Laatste woorden" terug naar vroegere jaren. Velen van ons kijken met weemoed terug naar de legendarische Bar The Argos, de bar die de geschiedenis van  de leather-scene in Nederland heeft bepaald. Deze bar is voor mij persoonlijk enorm belangrijk geweest, omdat ik in 1969 als 17 jarige jongen (eigenlijk veel te jong ) deze bar voor het eerst bezocht heb. Ik heb daar vele avonturen meegemaakt, zowel leuke, trieste als spannende gebeurtenissen 
Velen weten niet dat er drie bars met de naam  "Argos" zijn geweest. De geschiedenis van de eerste Argos, de oudste leerbar in Europa is begonnen in 1955, toen voormalig matroos Jan Tiemersma samen met zijn vriend Ton in de Warmoesstraat op nummer 20 een sigarenzaak opende. Toch beviel dit niet goed en omdat in het pand veel ruimte was werd besloten om in 1957 met een pension te beginnen, welke de naam Hotel Tiemersma kreeg.

Dit "hotel" had kamers zonder een slot op de deuren, waardoor er door de toenmalige bezoekers veel van kamer gewisseld werd. De sigarenzaak op de begane grond werd langzaam maar zeker omgebouwd tot een 'iIlegale' leerbar. De toonbank veranderde al snel in een bar en wat ruwe planken  werden aan de muren geplaatst, waar goed op geleund kon worden en je je drankje kon plaatsen. Hier waren (net zoals in Amerikaanse leatherbars) alleen flessen bier te koop. 

In deze periode werd de naam veranderd naar Argos Hotel, wat al snel bekend stond als Argos "Hotel zonder kamers", want ja, die leatherboys kon je er toch ook niet uitzetten (LOL). Het gehele pand fungeerde eigenlijk als een enorme darkroom. Het was de tijd dat strikte leren-dresscode een must was, wat een enorme spannende sfeer bracht. De tijd dat een darkroom nog echt dark was en waar de geladen erotische spanning vanaf druipte. Je kon de gezichten van de Leatherboys herkennen door de oplichtende sigaretten. Het verschil tussen de tops en de bottoms was overduidelijk zichtbaar in de outfits (maar daar meer over in een latere collumn).

Ikzelf heb iets meer dan een half jaartje gewoond op een zolderkamertje van de allereerste Argos samen met Leren Jopie, waar ik vele jaren bevriend mee ben gebleven. Mij is bijgebleven dat toen de kelder een echte darkroom werd, dat je spannende dingen kon doen met uitzicht op het water van het Damrak, wat een surrealistisch effect had: de burgelijke boodschappers vs de kinky boys. Ik was zelf een jochie dat in een leren outfit rondliep, beslagen met heel veel ijzer beslag en kettingen en vond het leuk om in deze outfit door de stad Amsterdam rond te banjeren. Iets wat ik me nu niet meer kan indenken, maar in die tijd deed je het en dacht je niet na of het getolereerd werd.  Ik heb er in in ieder geval in die tijd nooit problemen van ondervonden. Hoe ik als een onschuldig jochie uit Vlaardingen (tja daar kom ik vandaan ) in deze bar tercht kwam en hoe het ging met de andere twee  Argos bars, lees je later in één van mijn volgende columns, voor nu ........groetjes van de garderobeman Jacques
 
PS  door het schrijven van deze collumn realiseerde ik me dat ik in het volgende jaar 2019, mijn 50 jarige jubileum als Leather en Jeans bar bezoeker kan gaan vieren.
Meer op onze Website
Copyright ©  2018 The Web Bar Amsterdam All rights reserved.