The PrePride Edition

Welkom bij de nieuwsbrief van The Web Bar Amsterdam. In deze editie van de nieuwsbrief hebben we nieuws over aanstaande evenementen, nieuwe drankjes, de column van Jacques en nieuws over een nieuw evenement. If you want to read the english version click here.

De afgelopen maanden heeft Amsterdam opnieuw geleden onder intolerantie jegens de LGBTQ-gemeenschap. Als resultaat hiervan toonden meer dan 300 cafés, restaurants en clubs in Amsterdam afgelopen zaterdag (14 juli) de regenboogvlag als een teken dat we genoeg hebben van dit geweld en de intolerantie (meer info hier). Als gevolg van het geweld geeft Club NYX zaterdag een les in Krav Maga (zelfverdediging) (meer info hier).

Reden te meer om a.s. Pride samen trots te vieren. Het thema dit jaar is "Heroes" en onze volgende nieuwsbrief zal geheel in het teken staan van Pride 2018. Zorg ervoor dat je hem niet mist

AANSTAANDE EVENEMENTEN

WeBN the Pre Pride edition

Vrijdag 27 Juli vanaf 20.00u

Net voor het Milkshake Weekend 2018 presenteren Bear-Necessity en The Web Bar WeBN (the Pre Pride edition).Kom in de stemming voor alle aanstaande evenementen (Milkshake, Bear-Necessity Pride edition en Pride 2018).

Beats door DJ Sergio Cardoso, Bert zal zijn befaamde snacks serveren en speciaal eenmalig de WeBN-Milkshakes.

Verder hebben we onze gratis loterij waar je kaartjes kunt winnen voor Bear-Necessity & gratis drankjes kortingsbonnen en meer.

Kaarten voor Bear-Necessity zijn verkrijgbaar bij The Web Amsterdam met een korting van 2 € op de voorverkoopprijs (tickets zijn beschikbaar tot 3 augustus 21.00 uur)

Dus kom langs en feest met ons!

Kan je niet komen dan heb je nog steeds een kans om plezier te maken met the Web Bar en Bear-Necessity in the Bear Village gedurende het Milkshake Festival 2018 28 en 29 Juli. 

Maak een ritje op onze dick rodeo (voor alle size queens onder ons!)- laat ons zien hoe sterk je bent op de “kop van jut”, of waag een kans met de air gun shooting gallery. Plus smakelijke ijsjes, de "Beerbar" of maak een herinnering in de photo booth.

En natuurlijk zullen er glibberige prijzen voor de winnaars door de sponsor Swiss Navy zijn. 

Bear-Necessity viert diversiteit, tolerantie en liefde en alle medewerkers staan voor je klaar ook voor grote behaarde knuffels!

Virtual Weekend Grooves

DJ Bassz speelt zijn en jouw favoriete tracks vanaf 20.00u op zaterdag. Zaterdag 21 juli 2018 vanaf 20.00u


BLUF Sunday Social

Ontmoet (andere) Nederlandse BLUF leden op hun Sunday Social. Zondag 22 juli 2018 vanaf 17.00 u

Sunday(B)eat(s)
Elke zondag van 17.00-22.00 Sunday(B)eat(s) @ The Web met de beste DJ's en soep of een andere snack.

Zondag 22 juli DJ Benjamin
Zondag 29 juli DJ Mally Clarke

1001 Nights 
Zaterdag 28 juli 22.00 tot 02.00u
Oriëntaalse nacht van Oosterse Lekkernijen met Shisha lounge en muziek verzorgd door DJ Caspian C
Geniet van een nacht met Muziek, Dans, Drank, Vrienden en nog veel meer.

Klik hier voor de meest actuele updates van de evenementen

ANDERE EVENEMENTEN IN AMSTERDAM

  • 22nd International AIDS Conference 2018 (22-27 juli 2018 Amsterdam) met o.a.:
    • 23 Juli Protest March Towards Zero Together 13.00 Amstelveld 
    • 25 Juli Positive Flame Tour eindigen bij DeLaMar theater met aansluitend Power of Love
    • 26 Juli Tour d'Amour: fiets aids de wereld uit
  • Milkshake Festival 2018 (28&29 juli 2018 Westerpark Amsterdam)

CRASH

Brought to you by Fetish Heart

Vrijdag 3 & Zaterdag 4 augustus 2018 @ Beursplein


Fetish Heart, de organisatie gecreëerd door de toonaangevende fetish bars, establishment en event planners van Amsterdam, brengt je het eerste kinky openluchtevenement tijdens Pride 2018: CRASH.

Dit evenement vindt plaats op het Beursplein en zal naar verwachting duizenden fetish liefhebbers, kijkers en iedereen die ervan houdt om die vrije geest te combineren met dansen, trekken.

Meer informatie over dit evenement en de komende Pride 2018 in onze speciale Pride-nieuwsbrief in de komende week.

Powered by Mister B Amsterdam., Wasteland, Eagle Amsterdam, The Cuckoo's Nest, The Web Amsterdam, Dirty Dicks, Damage, VaultEvents, Invasion Amsterdam en Biz Warmoesstraat.

 

NIEUWE DRANKJES@THE WEB 

Old Jamaica Ginger Beer
een vurig Jamaicaans gemberbier
€2,90
IJwit
Een stevig Amsterdams witbier dat gevaarlijk lekker doordrinkt.
€3,70

FAMOUS LAST WORDS...

Deze keer blijven we, net zoals in de vorige column, in het jaar 1969, het jaar dat ik de befaamde Leatherbar Argos in de Warmoesstraat in Amsterdam ontdekte die mijn eigen Coming Out veroorzaakte. 1969 was ook het jaar van de Stonewall Riots in New York en dat is een  belangrijke keerpunt in de geschiedenis van de wereldwijde “homobevrijding”.

 
De Stonewall-rellen vonden eind juni 1969 plaats in de wijk Greenwich Village in New York na de ontruiming van de homobar The Stonewall Inndoor de Metropolitan Police. Na jaren van treiterijen en geweldplegingen door de politie besloot het bezoekende publiek (homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestieten) terug te vechten. In tegenstelling tot wat er volgens overlevering wordt beweerd, waren het vooral de travestieten (en niet de homo-mannen) die terug vochten.
 
Deze opstand vormt een scheidslijn in de geschiedenis van de holebi-beweging daar nooit eerder homosexuelen en travestieten in zulke grote aantallen hardhandig weerstand boden tegen de op hun gemeenschap gerichte vernederingen door de politie. Wereldwijd zijn deze rellen een voorbeeld geworden voor holebi-demonstraties. In 2013 noemde president Barack Obama Stonewall in zijn inaugurale toespraak als een van de belangrijke momenten in de strijd voor gelijke rechten.
Zaterdagmorgen 28 juni 1969 viel de politie de Stonewall Inn, een homobar in Greenwich Village, binnen. Een aantal factoren maakte deze “raid” anders dan vorige invallen. Zo had politiepersoneel van het zesde district de uitbaters van de Stonewall Inn getipt. Daarnaast vonden de invallen doorgaans vrij vroeg op de avond plaats, zodat de zaak weer normaal draaide tijdens de piekuren 's nachts. Om 1.20 uur, veel later dan bij de gewoonlijke invallen, betraden acht agenten uit het eerste district, waarvan slechts één in uniform, de bar. Het merendeel van de klanten zou niet worden gearresteerd daar enkel de personen "zonder identiteitsbewijs, diegene die gekleed waren in de kledij van het andere geslacht en sommige of alle werknemers" het doel waren. 

Gedurende die nacht selecteerde de politie vrouwelijk uitziende mannen en transseksuelen op straat en sloeg ze in elkaar. Tijdens de eerste nacht werden 13 mensen gearresteerd. Vier politiemannen en een onbekend aantal demonstranten raakte gewond. Bekend is dat tenminste twee relschoppers ernstig in elkaar werden geslagen door de politie. Meer dan 2000 demonstranten wierpen flessen en stenen naar de 400 ingezette politieagenten, ondertussen "Gay Power!" scanderend.
Onze gay en Amsterdam Pride staat nu in teken van parties en de Canalparade (zoals op a.s. 4 augustus 2018) en dat is goed om het zo te vieren. Ik hoop echter dat de reden en oorzaak niet worden vergeten, zodat ook deze helden in New York niet worden vergeten. Ik heb deze historische plek (dat nu een Nationaal Monument is geworden) een paar jaar geleden bezocht en ik moet zeggen dat het een enorme indruk op mij heeft gemaakt. 
 
Tot de volgende keer en mijn advies voor deze maand: laat je regenboogvlag aan de wereld zien!
 
Bronvermelding: WikipediaOpgeroepen op June 30, 2018, van [Stonewall-rellen]
 
Find Out More on Our Website
Copyright ©  2018 The Web Bar Amsterdam All rights reserved.