Welkom bij de nieuwsbrief van The Web Bar Amsterdam. In deze editie van de nieuwsbrief hebben we nieuws over aanstaande evenementen, de column van Jacques en nieuws over twee lange weekenden in je favoriete bar. If you want to read the english version click here.


Pride 2018 was een groot succes dit jaar. We hadden veel lol @The Web en waren ook erg trots op het feit dat we deel hebben genomen aan de nieuwste fetish-party gedurende Pride 2018 "CRASH".  Twee fantastische dagen met goede muziek, shows en meer. En afgaande op geruchten en complimenten die ons ter ore kwamen, waren wij niet de enigen die dachten dat dit een meer dan welkome toevoeging was aan de Pride festiviteiten.
En natuurlijk is er ook een fantastische aftermovie van het evenement die hier kan bekijken!
 

AANKOMENDE EVENEMENTEN

WeBN the Pre Oktoberfest editie

Vrijdag 28 September vanaf 20.00u


Het grootste Volksfeest ter wereld komt naar Amsterdam en je hebt de kans om het twee keer te vieren.

Te beginnen op vrijdag 28 september met WeBN the pre Oktoberfest Editie georganiseerd door Bear-Necessity en The Web Amsterdam. 

(Een week later op zaterdag 6 oktober gevolgd door Bear-Necessity Oktoberfest in Panama.)

Bear-Necessity resident DJ Sergio Cardoso zal achter de draaitafel plaatsnemen. Er zullen pretzels en natuurlijk grote bierpullen aanwezig zijn. En misschien ook nog wel andere snacks.

Trek je dirndl jurkje  ;) of je lederhosen aan en feest met ons mee!

Verder hebben we onze gratis loterij waar je kaartjes kunt winnen voor Bear-Necessity & gratis drankjes kortingsbonnen en meer.

Kaarten voor Bear-Necessity Oktoberfest zijn verkrijgbaar bij The Web Amsterdam met een korting van 2 € op de voorverkoopprijs (tickets zijn beschikbaar tot 6 oktober 21.00 hrs. of zolang de voorraad strekt)

Dus kom langs en feest met ons!

Virtual Weekend Grooves

DJ Bassz speelt zijn en jouw favoriete tracks vanaf 20.00u op zaterdag 29 september, 6 en13 oktober 2018 


Dutch Rubbermen Meet Up

Trek je rubberen kleren aan en ontmoet andere rubberliefhebbers bij de Dutch Rubbermen Meet Up @ the Web. Ontmoet andere rubberliefhebbers onder het genot van een drankje in een ontspannen atmosfeer. Zondag 30 september vanaf 16.00u

Sunday(B)eat(s)
Elke zondag van 17.00-22.00 Sunday(B)eat(s) @ The Web met de beste DJ's en soep of een andere snack.

Zondag 30 september DJ Steve Malenka
Zondag 7 oktober DJ ?
Zondag 14 oktober DJ ?

Retro Thursdays

De wekelijkse avond van The Web, waarbij de muziek die gespeeld wordt minstens zo oud moet zijn als een gast die de bar bezoekt. Verzoekjes worden geaccepteerd onder voorwaarde dat ze meer dan 18 jr oud zijn. Dus kom naar The Web om te genieten van muziek uit de jaren 60-70-80 en 90 of natuurlijk van een drankje of onze darkroom!

Klik hier voor de meest actuele updates van de evenementen

BINNENKORT

ADE @ The Web

17 t/m 21 oktober 2018
meer info

 

Leather & Fetish Pride

@ The Web 24 t/m 28 oktober 2018
meer info hier

 

FAMOUS LAST WORDS...

Gay Pride 2018 zit er al een tijdje weer op, het was de eerste keer dat de cruising-horeca samen met de fetish winkels een groot feest "Crash" op het Beursplein hebben georganiseerd, en wat was het een heerlijk succes. Het was een uniek straatfeest waarin het begrip fetish een duidelijke hoofdrol had. Als je het gemist hebt, zorg dan dat je er volgend jaar wel bij bent.

 

Na al die feest- en vakantieweken pak ik de draad weer op bij waar ik was gebleven. Ik schreef  eerder hoe de Argos Bar ontstaan was uit een sigarenzaak van Jan Tiemersma en Ton. En over hoe het pension Tiemersma veranderde in Hotel Argos. Nu zou je denken dat deze voormalig matrozen zelf homo waren, toch was dat niet het geval. Maar de bezoekers waren er wel in geïnteresseerd. Jan schreef er later over:  "We begrijpen gewoon het succes niet. We waren slechts twee jongens met een motorfiets. Nooit hoorde we van seks in leder. Ik herinner me Ton eens zeggen: "Jan, neem eens een kijkje. Ze liggen gewoon met laarzen aan in bed. Gee straks is er overal vuil aan mijn dekens." Nu ben ik een beetje ouder en wijzer..."(Uit: "Koplamp" het blad van de Motorclub MSA rond 1970)
 
Deze beleving werd tot de ultieme levenstijl uitgebreid. Je moest in leather gekleed zijn anders hoorde je er gewoon niet bij. Zonder die leren outfit werd je keihard genegeerd, het gaf bijna het gevoel van een besloten en / of geheime genootschap. Ook kwamen er vele codes op en aan de leren outfits zodat je daaraan kon zien of iemand dominant of passief. Later nog gevolgd door de zakdoeken kleurcodes die lieten zien welke vorm van sek je wilde. Meer daarover in één van mijn volgende columns.
 
Toen ik zelf voor het eerst naar deze bar werd meegenomen, was ik gekleed in jeans. De twee mannen, die mij meenamen, waren wel in "Full Leather." Ik had één van deze mannen leren kennen in een pluche nichtenbar (Melody Bar in Schiedam in 1969 ), waar ik  als 17-jarig jochie mijn eerste schreden in de Gayscene maakte. Deze man was duidelijk in mij geintresseerd,
en hij won snel mijn vertrouwen. Toen ik bij hem thuis kwam, ondekte ik dat hij een beroemde Radio  DJ en zanger was, wat een overweldigende collectie LP's (Langspeelplaten). Zijn muziek zou nooit in de leatherbars gedraaid worden, want het was van een zoetsappig soort, bijna gesproken teksten met een morele inslag. Dit was echter een deel van zijn andere leven.

Na wat inwijding in het kinky gebeuren bij hem thuis vroeg hij me of ik wel eens in Amsterdam  geweest was. Hij wist daar  wel een leuke kinky bar en wilde mij daar wel mee naar toe nemen.
Zo gezegd zo gedaan. Ik weet nog hoe ik mijn ogen uitkeek, want  Amsterdam was iets waar ik nog niet veel over nagedacht had. Nadat we de auto midden op de Nieuwmarkt hadden geparkeerd (dat kon toen nog) en ook een hapje in een snackbar genuttigd te hebben, wandelde ik voor het eerst van mijn leven over de Zeedijk. Tsjonge wat was ik blij dat ik tussen die twee mannen in full leather liep, anders had ik daar nooit durven komen. 

Wat een indruk maakte de entree van de Argos op mij, een donkere bar met alle mannen in het zwarte Leer en een zeer opvallende geur. Ik kreeg niet de kans om vrij rond te lopen, maar werd op mijn plek gewezen. Dat was de metalen balk die onderaan de bar was bevestigd. Door de leerboys werd het gebruikt als voetensteun, maar voor mij was het mijn zitplaats . Vanaf deze plek kon ik leren, hoe bij mijn gastheren en andere bezoekers, met wat heen en weer geschuif, allerlei vormen van "kinky kruiswerk" hoorde plaats te vinden.

Bij een volgend bezoek leerde ik "Leren Jopie" kennen die op de zolderetage van de Argos woonde , we sloten  snel vriendschap en spoedig was ik bewoner van de Hoofdstad. 
Mijn leven veranderde naar een echte leerboy, die vele avonturen meemaakte. OK  OK  .....het metalen beslag op mijn leren outfit  was zwaar en leek meer op wat de latere punkers zouden dragen, maar de tijd was onvergetelijk.

Helaas heb ik maar een half jaar boven de eerste Argos kunnen wonen, want mijn favoriete bar  werd verplaatst naar de Heintje Hoeksteeg, maar dat is weer een ander verhaal.
 
Tot slot wil ik alvast bekend maken, dat de volgende Fetish FleaMarket op zaterdag 27 Oktober is, meer info volgt binnenkort.
 
Groetjes en ........keep it safe  Jacques Zonne
Find Out More on Our Website
Copyright ©  2018 The Web Bar Amsterdam All rights reserved.