Welkom bij de nieuwsbrief van The Web Bar Amsterdam. In deze editie van de nieuwsbrief bieden we nieuws over aankomende evenementen  (waarvan één vrijdagavond wordt gehouden), een In Memoriam, een een speciale aankondiging, onze al beruchte Eurovision Night, enkele nieuwe drankjes en de column van Jacques.

Nooit meer iets willen missen kijk dan op onze website of Facebookpagina.. Zo blijf je dus altijd up-to-date.

IM Ray Jones (1963-2019)

Woensdag 17 April kregen we het trieste bericht dat, na een kort ziekbed, in de vroege morgen Ray Jones in zijn huis in Portugal is overleden. Ray was vele jaren de uitbater van "The Web Bar".

Toen Ray 29 jaar was, nam hij op 1 Mei 1992  The Web Bar over van Barry Hebson (de eerste uitbater van The Web).  Hij was befaamd door zijn bulderende stem. Als hij in de bar iets moest aankondigen (zoals de soep op zondag) dan kreeg deze alle bezoekers stil.

Zijn grootste droom was om een huis onder de Portugese zon te hebben en dat heeft hij vorig jaar ook gevonden.

Helaas is deze droom veel te kort geweest. Ray verloor de strijd na een kort ziekbed. Hij is 55 jaar geworden.

Wij wensen zijn Alan en Ray zijn familie veel sterkte toe in deze verdrietige tijd.

Meer over Ray  de column van Jacques

Alle Dertien GoedFout deel II

Alle Dertien Goed Fout
“Niet alleen de muziek zuigt"

Vrijdag 3 mei van 20.00 - 02.00 uur part II

Na het grote succes van 28 november verandert je favoriete bar weer in een echt ouderwetse Amsterdams bruin café.

De muziek wordt gespeeld door DJ Bennie Benzo en er zullen veel typische Nederlandse snacks en gewoonten zijn.

Verzoekjes worden zeer op prijs gesteld ..... kom dus langs en maak kans op uw favoriete "guilty pleasure" gespeeld door DJ Bennie Benzo.

Dus kom langs en feest met ons!

Eurovision Songfestival 2019

Net als afgelopen jaar organiseert The Web Amsterdam samen met Leather Friends Netherlands (LFN), MSA, BLUF Amsterdam - Netherlands and XXXLeather AmsterdamEurovision Song Contest 2019 - the Leather and Fetish Edition. 
De bookmakers op dit moment weten het zeker: Nederland vertegenwoordigd door Duncan Laurence met het nummer Arcade heeft de grootste kans om deze editie van het Eurovisie Songfestival 2019 te winnen. Des te meer reden om na het grote succes van de afgelopen twee jaar een derde versie te organiseren.

Mr Leather Netherlands 2018 (Axe Leito), Mr Bear Netherlands 2019 (Pieter Bear) en Raymond Timmer (Special Pride Amsterdam Ambassador) nodigen je uit voor dit evenement! De avond wordt gepresenteerd door Rachel Beaujolie.

Kom samen met ons kijken naar de Eurovisie Finale in onze favoriete gear. Dit is een tijd om samen te komen en feest te vieren, maar we willen ook aan onze homobroeders in Tsjetsjenië en andere delen van de wereld (die deze vrijheid niet hebben) denken. Dit is waarom we deze avond wijden aan Rainbow Railroad.

Er zal een collecte plaatsvinden en je kunt mooie prijzen winnen, dus neem voldoende geld mee ter ondersteuning van Rainbow Railroad. The Web zal ook een helpende hand bieden door een gedeelte van de door jullie bestelde drankjes aan Rainbow Railroad te doneren.

Dus wat houdt je tegen? Kom langs en maak er samen met ons een feestje van!
We hopen je te zien!

Ben jij de volgende Mr Sportswear NL ?

Voor de tweede keer tijdens het Pinksterweekend vindt het Amsterdam Sportswear Weekend plaats.

Heb jij het in je om de volgende Mr Sportswear NL te worden en de sportwear community gedurende een jaar te vertegenwoordigen en een mooi prijzenpakket te winnen?

Geef je dan hier op!

Aanstaande evenementen

Halve Finale Champions League AJAX - Tottenham Hotspur
Woensdag 8 mei 20.30 -  ...
Kom langs en bekijk de wedstrijd in onze bar in je sportsgear vanaf 20.30 uur. En net zoals de vorige keer krijg je bij elk doelpunt van AFC Ajax een gratis shotje

Dus kom langs en bekijk al die hete mannen in korte broek!

Retro Thursdays
Elke donderdag van 19.00 uur tot 01.00 uur.   De wekelijkse avond van the Web waarop de muziek die wordt afgespeeld minstens zo oud is als een persoon zou moeten zijn om de bar te betreden. Verzoekjes kunnen worden gespeeld zolang de muziek oud genoeg is. Dus kom terug en geniet opnieuw van de 60s-70s-80s en 90s!

Blending Friday
Elke vrijdag van 17.00 - 20.00 uur presenteerd The Web zijn versie van de VriMiBo. Hete DJ's en snacks. Met op 3-5 DJ Mally Clark, 10-5 DJ Benjamin, 17-5 DJ Mally Clark, 24-5 DJ Bo Monde and  31-5 DJ Benjamin.

Virtual Weekend Grooves
elke zaterdag (met uitzondering van 18 mei (Eurovision Song Contest 2019 - the Leather and Fetish Edition.)) speelt DJ Bassz zijn en jouw favoriete nummers van 20.00 - 2.00 uur.

Sunday(B)eat(s)
Elke zondag van 17.30 tot 21.30 uur met iets te eten @ 19.00 uur

Met op 5-5 DJ Benjamin, 12-5 DJ Michiel Bouwens, 19-5 DJ Oded Nir and 26-5 DJ Steve Malenka

Klik hier voor de laatste updates van evenementen

NIEUW @ THE WEB

We hadden al een Bert (op zijn engels uitgesproken als Bird) in de bar, maar nu introduceren we zelfs drie nieuwe Birds 
Rumoerige Roodborst
Een frisse, fruitige, licht hoppige American Amber. 

5,8% ALCOHOL
€ 3,80

Vink Heerlijk 
Een licht bittere, fruitige IPA gebrouwen met heel veel roggemout.
6,2%  ALCOHOL
€ 3,80

ZWAANZINNIG
Een doordrinkbare biertje vol tarwemout, fruitige geuren en tropische hoppen. 

4,5% ALCOHOL
€ 3,80Amaretto Sour 

1 deel Amaretto met 2 delen Di Saronno Sour zorgt ervoor dat alle smaken fantastisch combineren.
€ 7,50

FAMOUS LAST WORDS...

Ook mij heeft het overlijden van Ray diep getroffen. In 1990 leerde ik Ray kennen in Queenshead (toen nog gelokaliseerd in de Van Beulingenstraat). Toen de vereniging Dikke Maatjes daar een meeting hadden, was Ray barkeeper. Later  kwam ik Ray op verschillende manieren tegen. Eerst als leverancier van de prijzen die in de wekelijkse loterij op woensdag in The Web, totdat ik bijna 20 jaar geleden een echt lid van The Web Familie werd. 
 
Het overlijden van Ray is een shock voor ons geweest. We zullen hem, ondanks dat hij de laatste jaren niet meer actief bij The Web betrokken was, zeker missen. Op 24  april jl. is Ray na een plechtigheid in de buurt van Faro (een stad in Portugal) gecremeerd in het Portugese plaatsje Lagos.
Naast het verdriet dat ons trof, wil ik toch nog even terugkijken naar een heel mooi Amsterdam Bear Weekend 2019. De drukbezochte verkiezing voor de  Mister Bear Netherlands 2019 werd gewonnen door Pieter Bear uit Den Haag. We Wensen Pieter een mooi Jaar toe. En veel succes met het vertegenwoordigen van de Bearscene in Nederland

Tijdens het Amsterdam Bear Weekend veranderde The Web in The Bearcave waar de gezellige en smakelijke "Bear- brunch" goed bezocht werd. Daar wil ik dan ook een paar foto's van delen.
ABW 2019 werd afgesloten met de grote finale van The Bear Nailing Contest, waar het uiteindelijk superspannend werd, omdat er maar een millimeter verschil tussen de ingeslagen spijkers van de winnaars was.  De derde prijs ging naar Mike, de tweede prijs werd gewonnen door Stephan Metzlar-Rudolph. Met een minimaal verschil was de hoofdprijs voor Sjag Kozak van der Horst, die de Titel  "Mister Lumberjack 2019 " uit handen van Harry Leeuw (Mister Lumberjack 2018) kreeg.
Alle drie de winnaars kregen prijzen die gesponsored waren door "Gays and Gadgets", "Cuts and Curls" en "Bear Camp".

Deze reportage gemaakt met foto's van "Different by Suus" waarvoor onze hartelijke dank!
Meer op onze Website
Copyright ©  2019 The Web Bar Amsterdam All rights reserved.