De Pride Editie 2019

Welkom bij de nieuwsbrief van The Web Bar Amsterdam. In deze editiealles wat je moet weten over Pride 2019. If you want to read the english version click here.

Met in deze editie alles over de terugkeer van de meest opwindende feest gedurende Pride (op het Beursplein), de onofficiële openingsparty van Pride 2019, evenementen in The Web Bar en the Cuckoo's Nest

Ga direct naar:
-
de onofficiële openingsparty van Pride 2019
de terugkeer van de meest opwindende feest @ Beursplein 2&3 augustus
- Evenementen in The Web Bar
- Evenementen in the Cuckoo's Nest
- Wist jij dit van Pride??
- Nieuwe drankjes in de bar
- Jacques Column

 

PRIDE 2019

Het thema van Pride Amsterdam 2019 is 'Remember the past, create the future'. In het jaar dat we de 50e verjaardag van de Stonewall-rellen herinneren een gebeurtenis die ook kan worden gezien als de geboorte van de eerste Pride in 1970 in New York. Als je meer wilt weten over deze rellen kun je dit lezen in de oudecolumn van Jacques.
 

Van links naar echts Boven: Amber Vineyard, Ellie Lust, Justin Hermsen, Victoria False Van links naar echts Onder: Raymond Timmer, Dinah Bons, Jeffrey Wammes
Lees meer over de ambassadeurs

 WAAROM PRIDE?

Wij vieren ieder jaar Gay Pride als een feestje en kunnen dat doen door alle rechten die we als gemeenschap hebben verworden, maar het gevecht voor de (gelijke) rechten van LHBTI community vind nog steeds plaats in andere landen. Een mooi voorbeeld daarvan is Georgië waar Gay Pride ambassadeur Hans Verhoeven (Fetish Underground en Gays and Gadgets) naar afreisde om daar  de "March of dignity" te ondersteunen.  Dit was niet zo eenvoudig, want de organisatie moest dit vanuit geheime plekken organiseren en ook moesten ze een paar keer verhuize, omdat deze plekken bij de tegenstanders bekend werden en de organisatie van deze mars bedreigd werden. De daar bekende zakenman Levan Vasadze, de grote opponent van de Pride beweging, kondigde eerder aan een revolutie te zullen ontketenen wanneer de Pride doorgang zou vinden.
 
Hans had gesprekken met de Nederlandse Ambassadeur in Georgië en bood de Burgemeester van de stad Tbilisi een brief aan die was geschreven door onze eigen Amsterdamse Burgemeester Femke Halsema. Ook vroeg hij om politiebescherming voor de "March of Dignity". Op de dag dat de demonstratie op een geheime plaats zou beginnen, braken er toevallig rellen en werd de "March of Dignity" uitgesteld omdat het te onveilig was geworden. Hans Verhoeven keerde terug naar Nederland, maar toen het sein werd gegeven dat het een week later toch zou doorgaan, vloog Hans snel terug naar Tbilisi. En konden we live via Facebook meekijken hoe de Pride werd gelopen onder een dreigend sfeertje. Helaas duurde de mars slechts 50 meter, maar zoals Hans zei: Waarschijnlijk de kortste maar zeker de belangrijkste Pride March ever!!!
 
We hopen dat je hieraan ook denkt wanneer je dit jaar de Pride gaat vieren
 

WeBN the pre Pride editie

Vrijdag 26 juli 2019 vanaf 21.00 uur 

In het jaar dat we de Stonewall-rellen vieren, openen we de Amsterdam Pride-festiviteiten met WeBN - The Pre Pride-editie 2019. Doe mee met deze samenwerking tussen The Web bar en Bear-Necessity voor de  perfecte pre party met andere harige mannen, beren en hun bewonderaars.

Na wat de heetste dag ooit in Nederland zou kunnen zijn en slechts een dag eerder danBear Village by Bear-Necessity op het Milkshake festival 2019 - Amsterdam waar The Web "Thow the Bears" zal presenteren, heb je al de mogelijkheid om te feesten in onze bar. Vrijdag 26 juli vanaf 21.00 uur.

DJ Sergio Cardoso zal je vermaken met zijn onvergetelijke beats, Bert voedt je met zijn beroemde snacks en mis de gratis shots die we serveren niet.

Natuurlijk kun je je garderobe al uitbreiden met The Web-shirts die Bobo-Bear speciaal voor ons heeft gemaaktt en voor het eerst maakte hij het mogelijk dat we een aantal van zijn andere ontwerpen kunnen aanbieden. Als je het op vrijdag mist, maak je dan geen zorgen, we brengen ze mee naar de Bear Village by Bear-Necessity.

WeBN zou WeBN niet zijn zonder een ouderwetse loterij met een aantal mooie prijzen.

Nog geen kaartje voor Bear-Necessity pride edition maak je dan geen zorgen je kan hem samen met een drankje aan onze bar kopen.

CRASH @ Beursplein

Vrijdag 2 augustus 2019 vanaf 19.00 uur
Zaterdag 3 augustus 2019 vanaf 16.00 uur
@ Beursplein

Na het succes van de editie van vorig jaar, hebben de organisatoren van CRASH Amsterdam besloten om het allemaal opnieuw te doen voor Pride Amsterdam 2019. Het evenement van vorig jaar werd bijgewoond door een geïnteresseerde en diverse menigte fetisjenthousiasten van over de hele wereld. Terwijl de muziek door de speakers pompte zorgde de artiesten op het podium voor een stomend spektakel. Wat een energie van zowel het publiek als de artiesten.

Het evenement van dit jaar biedt een vergelijkbare ervaring met een geweldige line-up, kinky artiesten en sexy Go-go-jongens en -meisjes. Het beloofd weer een fantastisch spektakel te worden.

Het CRASH-evenement wordt georganiseerd met ondersteuning van de toonaangevende fetish-bars, -instellingen en evenementenplanners van Amsterdam. Vanwege het succes van vorig jaar zal het evenement weer plaatsvinden op het Beursplein en zal naar verwachting duizenden fetish-fanaten en bezoekers aantrekken die graag een open geest met dansen combineren.

Internationaal geprezen DJ's zoals William Sizen Bell (resident DJ van de Damage-partij) en Mike Jayy (resident DJ van Bear Necessity) komen naast onze lokale DJ's Bramsterdam & Big General, Bo Monde en BE-rik achter de decks om alle feestvierders en house- en technoliefhebbers te verleiden met hun beats.

Optredens op het podium van de meest iconische drag queens, go-go boys, pornosterren en fetish-freaks van Amsterdam zullen er voor zorgen dat je een emmer ijs nodig hebt om je af te koelen . Van sexy getatoeëerde meisjes tot kinky mannen in latex, van de dominantrix in schoenen met hoge hakken tot de Daddy in leren harnassen, allemaal verenigd in één fantasie.

Dus poets je favoriete kinky feestoutfit op, kom naar het Beursplein op vrijdag 2 augustus van 19.00 tot 00.00 uur en zaterdag 3 augustus van 16.00 tot 00.00 uur, doe mee met het feest en "Start CRASHING".

CRASH is een inititatief van:
The Cuckoo’s Nest, Bear Necessity, Eagle Amsterdam, Mister B, Wasteland en the Biz Warmoesstraat.

 

Pride @ The Web

RetroThurday 18.00 - 22.00 uur met Steve Malenka
Donderdag 1 augustus De beste Retro Gay Anthems van 1978 tot 1990. Visuals van Our Love is History 

Blending Friday 17.00 uur - sluit 
Vrijdag 2 augustus DJ Jason Skyler B2B DJ Benjamin Mix van elektronische en akoestische beats Speciale Pride Cocktail

Pride Saturday @ The Web
DJ Bassz speelt zijn en je favoriete nummers met deze speciale trotseditie van Virtual Weekend Grooves zaterdag 3 augustus 2018 vanaf 16.00 uur

Pride Sunday(B)eat(s)
Zondag 4 augustus vanaf 17.00 uur - sluiten met Natarcia B2B DJ Benjamin en een snack om 19.00 uur.
 

Klik hier voor de laatste updates van evenementen

Nieuw @ The Web

Nieuw op tap Affligem Blond  een abdijbier van hoge gisting

6,9% ALC
€3,80
Twee nieuwe ciders: Blind Pig Honey and Smoked Spirit Flavored Cider & Blind Pig Blueberry And Oak Spirit Flavored Cider
5,5% ALC 
€3,60

Ondertussen @ Cuckoos

The Cuckoo's Nest presenteert tijdens Pride 2019: We make your PRIDE!

Met cruising in hun befaamde kelder en op:

Vrijdag 2 augustus van 20.00-0.00 DJ Mally Clark
Zaterdag 3 augustus van 20.00-0.00 DJ Gino Lightner
Zondag 4 augustus van 19.00-23.00 DJ Abraxas.

 

FAMOUS LAST WORDS...

Terwijl ik aan de Spaanse kust lag te genieten en een mooie vakantie beleefde, waren er in The Web spannende tijden aangebroken deze keer voor de Mister Sportswear Netherlands 2019 verkiezingen. Er waren bij deze eerste editie helaas maar twee kandidaten, maar het moet toch ergens beginnen en daarom respect voor deze jonge mannen Jeremy en Anton.

De verkiezing werd gewonnen door Anton de Bruin die dit komende jaar de titel : "Mister Sportswear Netherlands 2019 " mag dragen. Heb je dit alles gemist heb dan kan je  via deze link bekijken.

Dan wil ik een onderwerp aansnijden, wat helemaal niets met "The Web" heeft te maken, maar waar ik zelf heel veel jaren van mijn leven aan heb besteed.  Hiervoor moet ik heel lang terug in mijn leven gaan en wel naar het begin van de jaren ‘70, toen mij een vakantie werd aangeboden op een  boerderij. Ik ben daarop ingegaan, omdat in die tijd een gewone vakantie gewoon te duur voor mij was. Wat ik niet wist, was dat deze boerderij achter mijn rug om geïnformeerd was dat ik homoseksueel zou zijn. Het bleek een gemene val te zijn, waar ik op een slinkse manier ben ingetuind. Een vakantie  van twee weken werd op drastische manier omgezet in twee jaar gevangenschap en werd ik slachtoffer van homogenezings-therapieën (ook wel conversie-therapie genoemd).

Na twee jaar ben ik met hulp van een gereformeerde dominee en een katholieke pastoor. Hierna heb ik me met hand en tand tegen deze groepering ingezet beginnend met een actie in 1978 op de jaarlijkse Meeting van Youth for Christ, waar wij niet welkom waren en door de politie zijn verwijderd.
Hierna heb ik vele acties ondernomen om deze conversie-therapie te verbieden, maar helaas zonder al te veel succes. Er werd wel een subsidiestop ingezet voor de organisaties die mij dit hadden aangedaan. Dankzij een paar tv-uitzendingen (Andere Tijden aflevering: De Genezen Homo" en de actualiteiten rubriek “EenVandaag ") werd ik uitgenodigd om mijn verhaal te komen doen in het hart van de Nederlandse regering: het Binnenhof. Ik sprak daar met Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66) die zich inzette om een verbod te krijgen op conversie-therapie en na meer dan 35 jaar vechten is dit onrecht wat de homo-community is aangedaan eindelijk verboden.(Tweede Kamer neemt motie aan en wil verbod op 'homogenezing')
Tot slot ga ik iedereen een mooie Amsterdam Pride wensen. Ik raad je aan om op het Beursplein de tweede editie van "Crash" te bezoeken, maar ook wil ik je attenderen op de "Pride Walks" die de Gay Pride terugbrengt naar de niet commerciële basis. 

(meer info op https://www.facebook.com/events/415154965971243/)
De Amsterdamse Pride Walk is op 27 juli (verzamelen om 10:30 bij het Homomonument in Amsterdam.) Ook een hele leuke Pride Walk vindt plaats op maandag 29 juli in Zandvoort (verzamelen om 13.00 uur bij het NS station). En als je daar dan toch bent bezoek dan ook de tentoonstelling  "Pride and Prejudice" in het Zandvoortse Museum. I

k ben ook trots dat daar ook een foto hangt die ik gemaakt heb en waar ik de fotowedstrijd van 
"Pride At The Beach". mee heb gewonnen. Op de foto zie je Mister Leather Netherlands 2018 Evert Leerson die de titel “doorgeeft” aan de jeugd

Ik wens jullie een enorme fijne Pride toe…. enne ......keep it safe

Groetjes
Jacques Zonne


GENIET VAN AMSTERDAM PRIDE 2019 EN HOPELIJK TOT ZIENS!
 
Visit Our Website
Copyright ©  2019 The Web Bar Amsterdam All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is: