Welkom bij de nieuwsbrief van The Web Bar Amsterdam. In deze één na laatste editie van het jaar brengen we je nieuws over aankomende evenementen gedurende deze Feestmaand, de column van Jacques , een oude vriend van de bar komt op bezoek en nieuws over een nieuw evenement in je favoriete bar. Ook hebben we een speciale aanbieding voor jou! If you want to read the english version click here.

Na de drukken maand oktober (lees er alles over in de column van Jacquesen de wat rustigere maand van november, organiseren we deze feestmaand meer dan genoeg voor JOU. Check ook de speciale openingstijden gedurende deze feestelijke maand. 

En ook in 2020 zal jouw favoriete bar meer dan genoeg activiteiten organiseren. Meer hierover in de laatste nieuwsbrief van 2019. Niets willen missen: Check onze website of Facebookpagina.


 

FOUTE AVOND

De Eenzame Kerst editie

Vrijdag 13 december van 21.00 - 02.00 uur

Vrijdag 13 december meer dan een week voor de Kerst verandert jouw favoriete bar weer in een bruine kroeg met de mogelijkheid om al je "guilty pleasures"  te horen. WAARSCHUWING als je Last Christmas of All I want Christmas wilt vermijden, zal dit waarschijnlijk niet jouw avond zijn.

De muziek wordt verzorgd door D. J. Bassz en verzoeken zijn meer dan welkom. En natuurlijk zal er meer genoeg fingerfood en zoete dingen zijn.

En als je een kerstoutfit opdaagt, kun je een leuke verrassing verwachten van de bar.

Sinterklaas & zijn roze veeg Mietjes

6 december viert de Web Bar opnieuw Sinterklaas! Maar na alle commotie die de “roze Mietjes” vorig jaar veroorzaakten in een deel van de homogemeenschap besloot de Sint dit jaar alleen “roze veeg Mietjes” te gebruiken. Tijden veranderen! Dus kom en doe mee!

Vanaf 20.00 uur zal D. J. Bassz zijn speciale beats spelen om deze Nederlandse traditie te vieren. En rond 20.30 uur zal de Sint ons bezoeken.

En natuurlijk zijn er cadeautjes (als je goed bent geweest) en veel zoetigheden.

Dus kom langs en vier deze typisch Nederlandse traditie met ons.
Vrijdag 6 december 20.00-02.00 u

AANSTAANDE EVENEMENTEN

★ SPORTSWEAR ★ SNEAKER ★ SOCIAL ★ MEETING ★
Zaterdag 7 december 17.00 uur - 20.00 uur

Mister Sportswear Netherlands 2019 Anton de Bruin nodigt je uit voor de PRE PARTY van SNEAKFREAXX. Met een inzameling voor de DUSTY FOUNDATION, de officiële aftrap van de Mr Sportswear Netherlands 2020 verkiezing and a  SOCKS-KING shop om je nieuwe sokken voor de Sneakfreaxx party later in the Eagle te kopen.
 

WeBN - The end of the decade editie
Vrijdag 20 december 21.00 uur - 02.00 uur
Vrijdag 20 december presenteren Bear Necessity en The Web hun pre party voor de Bear-Necessity Sport Editie party 28 december. 

Beats door DJ Sergio Cardoso, de beroemde loterij, fingerfood en nog veel meer. Dus als je een harige beer bent, een bewonderaar of gewoon een funky avond wilt hebben vanavond dan is the Web jouw place to Be!!

(Alleen voor onze gasten) Tickets voor Bear-Necessity Sport Edition zijn verkrijgbaar bij The Web Amsterdam met een korting van 2 € op de voorverkoopprijs (korting in combinatie met uw barbestelling / tickets zijn beschikbaar tot 28 december 21.00 uur)

BLUF Social Sunday
Zondag 22 december 17.00 uur - ...
Geniet samen (met andere) Nederlandse BLUF leden tijdens de Sunday Social met lekkere drankjes en gezelschap in leer! In the Web bar van 17.00 en verder. De bar zorgt voor een DJ (DJ Natarcia) en lekkere snacks. Trek wat leer en laarzen aan en bezoek de Social Sunday!

Retro Thursdays
Elke donderdag van 19.00 uur tot 01.00 uur. De wekelijkse nacht van the Web waar de muziek wordt gespeeld, die minstens zo oud moet zijn als een persoon zou moeten zijn om de bar te betreden. Een speciale editie 26 december met de beste nummers van het laatste decennium gemengd met de beste nummers van andere decennia, dus kom en ga mee op deze muzikale reis.

Virtual Weekend Grooves
DJ Bassz speelt zijn en jouw favoriete nummers vanaf 20.00 uur elke zaterdag van 20.00 uur tot laat


Sunday(B)eat(s)
Elke zondag van 17.00 - 22.00 uur SundayBeats @ The Web met de populairste DJ's en soep of hotdogs / snacks.

8 december    DJ Bo Monde 
15 december  DJ Benjamin
22 december DJ Natarcia
29 december  DJ Steve Malenka 

Klik hier voor de laatste updates over evenementen

SPECIALE AANBIEDINGVoor een beperkte tijd presenteren we vier cocktails voor elk 7 euro. Ontdek de nieuwe Royal Bliss frisdranken: Creative Tonic Water (gecombineerd met Gin), Ginger Ale (gecombineerd met Jack Daniels), Vibrant Yuzu Tonic Water en Bohemian Berry Sensation (beiden gecombineerd met Belenkaya Vodka).

Deze frisdranken worden alleen verkocht in de gepresenteerde combinatie.
 
COCKTAILS: € 7,00

OPENINGSTIJDEN TIJDENS DE FEESTDAGEN

Je favoriete bar zal vanaf 13 december tot en met de countdown to naar een nieuw Decenium op 31 december in kerstsfeer verkeren. Gedurende de feestdagen zullen de openingstijden als volgt zijn:
  • Dinsdag 24-12-2019 Kerstavond 13.00 - 02.00u
  • Woensdag 25-12-2019 1e Kerstdag 19.00 - 02.00u
  • Donderdag 26-12-2019 2e Kerstdag 13.00 - 01.00u
  • Dinsdag 31-12-2019 Oudjaarsavond  Countdown naar een nieuw decenium 13.00 - 03.00u
  • Woensdag 1-1-2020 Nieuwjaarsdag 13.00 - 01.00u
Alle andere dagen normale openingstijden

BEROEMDE LAATSTE WOORDEN...

Wat een bijzondere en feestelijke maand was Oktober. Het begon nadat ik was uitgenodigd om naar de "World Bear Weekend" te komen in Cincinnati (USA) om plaats te nemen in de jury van de "Mister World Bear 2019" verkiezingen. Ik vond het een enorme eer en twijfelde geen moment.

 

Voordat ik het wist vloog ik samen met Miss Leather Netherlands 2019 (Suzanne Van de Laar, die mede jurylid was) naar dit wereld-evenement. We hebben een geweldige week gehad. Niet alleen met het beoordelen en interviewen van de kandidaten, maar ook met shoppen (waar Suus overigens heel goed in was) en sightseeing in Cincinnati. 

Het hoogtepunt was natuurlijk de gala-avond (met de finale van de verkiezingen). Na een emotioneel afscheid van de vorige titelhouders, kwam het moment dat de nieuwe Mister World Bear bekend zou worden. Wij (Suzanne en ik) hadden overigens geen stemrecht voor de Nederlandse kandidaten. Deze werden gekozen door een Amerikaanse jury. Ik was dan super blij dat Marcel Van Doorn gekozen werd tot de nieuwe "Mister World Bear 2019". De titel "Miss World Bear" ging naar Nikki Wireman uit Columbus (Ohio) en de titel  "World Cub 2019" naar Christopher Gonzalez  uit Atlanta. Een leuk nieuwtje is dat Christopher van plan is om naar het Amsterdam Bear weekend (maart 2020) te komen.
Na de warme dagen in Cincinnati (de temperatuur was daar opgelopen tot zelfs 40 graden Celsius) vlogen we weer naar het koude Nederland, waar alweer het volgende grote evenement geplanned het Gay Dance Event  (een onderdeel van het vele grotere Amsterdam Dance Event). Voor The Web betekende dit dat er ieder uur een andere DJ was te beluisteren met als hoogtepunt een optreden van de wereldberoemde groep "The Weather Girls". Zangeres Martha Wash en haar dochter zorgde met hun hits dat het dak eraf ging. Kortom een feest, dat voor herhaling vatbaar is. 
En zoals in de vorige nieuwsbrief al stond te lezen was het weekend daarop ook al weer een groot evenement: Leather & Fetish Pride Amsterdam. Er werd lang naar de verkiezingen van de nieuwe Mister & Miss Leather uitgekeken. De Miss Leather verkiezing heeft sinds de introductie een stormachtig succes meegemaakt, dat hoofdzakelijk op het conto van Miss Leather Netherlands 2019 (Suzanne van  der Laar) kan worden geschreven. Niet alleen heeft ze deze titel in Nederland geïntroduceerd, maar heeft ze door haar vele acties en tomeloze inzet een krachtig instituut van gemaakt. Ze heeft duidelijk laten zien dat het niet alleen om met trots leer dragen gaat, maar ook dat het belangrijk kan zijn voor dagelijkse maatschappelijke situaties. Zo besteedde ze veel tijd en aandacht aan transgenders en als hoogtepunt organiseerde ze in haar woonplaats Almere de eerste "Winter Pride Walk", waar veel meer mensen dan verwacht aan deelnamen. Aan het einde van deze Pride walk werd door de  loco-Burgemeester van Almere niet alleen een "Gaybrapad" (een zebrapad in kleuren van de Gay-vlag), maar ook het eerste transgender-pad in Europa geopend. Dit zebrapad is natuurlijk in de kleur van de transgender vlag. Hiermee krijgen transgenders ook een beeldbepalend gezicht in de maatschappij.
Terug naar de Miss en Mr Leather 2020 verkiezingen.  Voor deze titel werd door vijf enthousiaste dames en vier heren gestreden. De strijd van de dames werd gewonnen door mijn vriendin Karin West. En bij de mannen werd het ook heel erg spannend. Op een zeer drukbezochte party-avond in "Aknathon"  gaven alle kandidaten een goede show. Hierbij haalde onze collega Kevin een mooie tweede plaats (Runner Up) en werd Stephan Metzlar-Rudolph de nieuwe Mr Leather Netherlands. The Web feliciteert deze twee winnaars en wenst hun het komende jaar veel plezier en succes. 
Het andere hoogtepunt (de jaarlijkse Fetish Flea Market) werd weer drukker bezocht dan voorgaande edities. De bar was compleet veranderd in een Leather & Fetish paradijs met een ruime aanbod in kleding, gear en speelgoed.  Onze bezoekers konden hun leren artikelen aanbieden in hun eigen kraam of laten verkopen door de fantastische marktmeester barkeeper Jacques. Die op een grandioze manier veel werk heeft verzet, waarvoor hij zeer zeker een pluim en mijn dankbaarheid verdient. Ook was het voor de eerste keer mogelijk om kleding en toys te schenken. De opbrengst hiervan (een mooi bedrag van 640 euro) zou worden geschonken Rainbow Railroad (een Canadese liefdadigheidsorganisatie die lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgenders helpt te ontsnappen aan geweld en vervolging in hun thuisland meer over deze organisatie lees je op https://www.rainbowrailroad.org/)
Ten slotte kunnen we stellen dat Nederland dit jaar topleverancier van titels is, want In Chicago werd tijdens het jaarlijkse MIR weekend Adalberto Rubbadam uitgeroepen tot "Mister International Rubber 2020". Ook voor hem natuurlijk onze felicitaties. En na al de titels, die belangrijk zijn voor zichtbaarheid en acceptatie van de scene, maakt onze eigen "Miss Netherlands 2019" Suzanne van de Laar tijdens het IMSLBB 2020 Weekend (16-19 april 2020 San José (CA)) nog kans op de titel International Miss Leather. We wensen haar natuurlijk alle succes toe!  Het blijft dus allemaal spannend en we houden je op de hoogte. Tot die tijd wens ik je veel plezier toe en .....keep it safe !
 
Groetjes Jacques Zonne
Meer op onze Website
Copyright ©  2019 The Web Bar Amsterdam All rights reserved.